Jong Ajax-NEC wordt overgespeeld. Dat bevestigt de KNVB zondagavond via haar officiële kanalen. Wanneer de wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend, daar zullen beide partijen snel met elkaar over in gesprek gaan.

Bij de wedstrijd afgelopen vrijdag speelde Teun Bijleveld mee bij de Amsterdamse beloften, terwijl hij geschorst was. De fout ligt bij de KNVB in deze zaak, die Ajax verkeerd inlichtte. Zij meldden namelijk dat Bijleveld tegen FC Dordrecht zijn vierde gele kaart pakte, en dus gewoon mocht spelen.

NEC neemt het maandagavond op tegen FC Oss, mét Calvin Verdonk. De verdediger ontving tegen Jong Ajax zijn vijfde gele kaart, maar aangezien dat duel ongeldig is verklaard vervalt die gele kaart dus ook.

"De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax", schrijft de Nederlandse voetbalbond op haar website.

Foto: Orange Pictures