Als matchwinner stapte Brad Jones woensdag het veld af. De Australiër hield zijn doel tegen FC Twente voor de derde keer op rij schoon: 2-0. “Als ik op deze manier door kan gaan, is dat mooi meegenomen.”

“Het was een moeilijke wedstrijd, maar wel een mooie teamprestatie. We moeten mentaal sterk blijven in dit soort wedstrijden. De spelers hebben de kwaliteiten, dat hebben we laten zien. Zolang we hard blijven werken, zijn we een lastig team om te verslaan.”

Anthony Limbombe brak de wedstrijd in de tweede helft open. “Ik vertelde Anthony in de rust dat hij een speler is die een wedstrijd om kan gooien. Die kwaliteit heeft hij. Hij wordt elke week beter, ook als teamspeler. En Christian pikt voorin ook vaak zijn goals mee.”

Jones hield zijn ploeg bij een 0-0 stand op de been toen spits El-Azzouzi uit een counter een-op-een kwam te staan met de doelman. “Ook op dat soort situaties moet je voorbereid zijn. Net als Anthony aan de andere kant. Hij bleef kalm en scoorde. Als een speler een-op-een op je af komt moet je vooral kalm blijven en jezelf goed positioneren.”

Na de wedstrijd werd Jones toegezongen door het Nijmeegse publiek. De keeper glimlacht als hij eraan terugdenkt. “Dat is mooi. De resultaten zijn goed, dus zij vermaken zich wel.”

Foto: Rob Koppers