Kalle Johnsson was zondagmiddag uiterst belangrijk voor NEC. In het oefenduel op de Open Dag tegen Osasuna werd er met 1-1 gelijkgespeeld, maar dankzij Johnsson wisten de Spanjaarden niet meer doelpunten te maken. Met enkele fraaie reddingen maakte de Zweed zich populair bij het Nijmeegs publiek.
“Het was een redelijke wedstrijd”, aldus Johnsson na afloop van de wedstrijd in gesprek met ForzaNEC.nl. “We hebben gespeeld zoals we dat graag willen zien, maar in het begin was het een beetje paniekerig. We moeten de bal meer in de ploeg houden en dat ook zeker op de helft van de tegenstander. Daar moeten we nog wel wat meer aan werken.”
De doelman moet in Nijmegen Gabor Babos doen vergeten. Babos vertrok deze zomer naar NAC en speelde daarvoor acht jaar lang voor NEC. Johnsson liet zondag een uitstekende indruk achter. “Ik had een paar goede reddingen, dat voelde goed.” Volgende week staat de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen op het programma. “Ik kijk erg uit naar de start van de competitie.”
Opvallend was dat Johnsson in zijn doelgebied erg druk was met het coachen van zijn medespelers. Voor de doelman is het een gewoonte. “Dat deed ik ook al toen ik nog in Zweden speelde. De spelers willen graag dat ik ze coach.” Het schreeuwen levert hem vooralsnog geen problemen  op. “Na een wedstrijd is mijn stem een beetje schor, maar ik red me wel”, grapt de Zweedse goalie.
Nu het seizoen bijna gaat starten, barst het van de voorspellingen en verwachtingen voor het komende seizoen. Als nieuwe eerste keeper heeft ook Johnsson een hoopvol vooruitzicht. “Ik hoop alle wedstrijden te spelen dit seizoen. Ik heb me sinds mijn komst hier al goed ontwikkeld en ik hoop dat ik dat dit seizoen alleen maar meer ga doen.”