Kalle Johnsson was in het bekerduel tegen FC Groningen erg belangrijk voor NEC. Mede door zijn goede reddingen hielden de Nijmegenaren stand. De formatie van Anton Janssen won met 0-1. “Het ging goed vandaag. Zeker die redding in de slotfase was erg belangrijk”, glundert Johnsson na afloop.
Johnsson hield eindelijk weer eens zijn doel schoon. Dat geeft de keeper veel vertrouwen. “Als keeper voelt het goed om de nul te houden. Ik hoop dat ik dat zondag weer kan doen.”
Vlak voor rust kwam NEC op 0-1 dankzij Sören Rieks. “De trainer zei in de rust dat we het spel van de eerste helft moesten doorzetten. Dat lukte lang niet altijd. Navarone kreeg wel een hele grote kans op de 0-2.” De thuisploeg nam in de tweede helft steeds vaker het initiatief. “In de tweede helft zakten we in. Groningen zette druk vooruit.”
Zo langzamerhand maakt NEC er een kunst van om wedstrijden tot in de laatste minuut spannend te houden. “Ja, altijd!”, lacht de doelman. “Ook in de competitie houden we het vaak spannend. Dat doen we niet expres, hoor.” Met het bereiken van de kwartfinale komt de stap naar De Kuip in Rotterdam dichterbij. “Gaan we naar De Kuip, ja? Oh voor de finale! Ik hoop het, dat zou erg mooi zijn.”
De selectie van NEC bleef niet in Groningen, maar reisde na de wedstrijd gewoon terug naar Nijmegen. Zondagochtend reist met terug naar het Hoge Noorden. “Morgen hebben we een rustige training en zaterdag ook”, vertelt Johnsson.  “We gaan ons goed voorbereiden op die wedstrijd. We willen weer winnen.”