NEC-doelman Kalle Johnsson baalde woensdagavond na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda. Zijn ploeg speelde opnieuw gelijk tegen een concurrent: 1-1. Afgelopen zondag werd het tegen Go Ahead Eagles ook al 1-1, waardoor NEC slechts twee punten pakt uit deze twee duels. “We hadden er zes moeten hebben”, zei Johnsson tegenover ForzaNEC. “Twee punten zijn te weinig. In eigen huis tegen concurrenten moeten we gewoon winnen. Dit is shit”, zuchtte de Zweed.
Johnsson had tegen NAC eigenlijk maar weinig te doen. De treffer van Poepon was onhoudbaar voor de doelman. “Een rustige avond. Ik heb de hele wedstrijden een stuk of drie schoten tegen moeten houden. Maar ze hebben één kans nodig en die zit erin. Het was wel een fantastische goal.”
Het spel van de Nijmegenaren was – zeker in de eerste helft – al een stuk beter dan tegen Go Ahead Eagles. “Maar nog niet zo goed als we kunnen. De voorgaande wedstrijden was het veel beter. In dit soort wedstrijden moeten we dat ook kunnen. We moeten meer duels winnen en keihard werken.”
Zaterdag gaat NEC op bezoek bij Feyenoord. “Het zal een lastige avond worden daar”, zei Johnsson, die voor het eerst in de Kuip zal staan. Al hoopt de doelman dat het niet de laatste keer zal zijn dit seizoen. “Ik hoop het!”, lacht de goalie, doelend op de finale van het bekertoernooi, die NEC nog altijd kan bereiken.