Kalle Johnsson beleefde zaterdag een ongelukkige avond. De Zweedse sluitpost verloor met NEC met 0-2 van PSV en ging bij de Eindhovense treffers niet geheel vrijuit. “De 0-1 had ik moeten hebben”, erkent de doelman achteraf tegenover ForzaNEC.nl.
“In de rust was er nog niet veel aan de hand. Maar PSV had meer balbezit en ze creëerden goede kansen. Ze waren niet veel beter, maar ze maakten de kansen wel af.” NEC had daarentegen veel moeite in de opbouw. “We hanteerden te veel de lange bal. We moesten juist geduldig zijn en meer op balbezit spelen.”
Door de slordigheden aan Nijmeegse zijde werden er maar weinig kansen gecreëerd. “In de tweede helft hebben we volgens mij geen enkel schot op doel gehad. Dat zegt al genoeg.” De bezoekers uit Eindhoven kregen wel kansen en maakten ze ook af. Bij beide treffers ging Johnsson niet geheel vrijuit. “De 0-1 had ik moeten hebben. Die was in de korte hoek”, geeft de Zweed toe.
Johnsson werd afgelopen week opgeroepen voor het Zweedse nationale elftal, maar dat ziet hij vooral als leuke bijkomstigheid. “Het belangrijkste is de club. We moeten erin blijven. Dat is eigenlijk het enige dat telt.”