John Goossens maakt zaterdag zijn rentree in de basis van NEC. Hij neemt de vertrouwde plek van aanvallende middenvelder weer in. Goossens begint omdat Jeffrey Sarpong geblesseerd is.
Sarpong, de afgelopen weken uitstekend op dreef als meest vooruitgeschoven middenvelder, hield aan de wedstrijd tegen Willem II een knieblessure over. De Amsterdammer liep de kwetsuur op na een tackle van Ibrahim Kargbo.
"Ik heb de beelden nog eens terug gezien en dat was echt een forse tackle", zegt NEC-trainer Wiljan Vloet. "De dag na de wedstrijd was de knie van Jeffrey ontzettend dik. Er is een MRI-scan gemaakt. Daaruit is in ieder geval naar voren gekomen dat er geen blijvend letsel is. Er zit vocht in de knie. Maar wat er precies is en hoe lang hij niet beschikbaar is, valt niet te zeggen."
Door de afwezigheid van Sarpong, die in de laatste twee wedstrijden vijf assists gaf, maakt Goossens zijn rentree als basiskracht. Tegen NAC en Willem II zat hij al wel bij de selectie en hoopte de linkspoot nog enkele minuten mee te mogen doen. Tot een invalbeurt kwam het toen nog niet. Goossens speelde voor de winterstop een aantal weken uitstekend als aanvallende middenvelder. Op trainingskamp in Spanje liep hij echter een enkelblessure op, in de oefenpot tegen FK Pelister Bitola.
Bron: de Gelderlander