Marcel Boekhoorn heeft in al die jaren bij NEC al 22 miljoen euro in de club gestoken. Dat heeft de ondernemer gezegd in gesprek met Johan Derksen. Derksen was bij Boekhoorn op bezoek in Ouwehands Dierenpark om ‘een middagje over NEC te praten’.

“Hij laat NEC nooit zakken, dat heeft hij zijn vader op zijn sterfbed beloofd”, vertelde Derksen maandag in Veronica Inside. “Hij heeft me in vertrouwen verteld wat hij in NEC heeft gestopt, dat wil je niet weten. Als de mensen thuis even hun vingers in hun oren stoppen… 22 miljoen, in al die jaren.”

“Zo’n supporter is hij. Hij laat zich nooit zien. Hij heeft wel een box in het stadion, maar hij bemoeit zich nergens mee. Aan het einde van het jaar komt NEC altijd tekort en dan weten ze het niet meer. Maar de club komt nooit in het nieuws omdat ze in gevaar zijn, want Boekhoorn legt het telkens bij. Dat zijn de stille supporters. Hij houdt die club in zijn eentje in stand en dan zijn er van die kleine sponsortjes die altijd in De Gelderlander staan omdat ze ‘de redders van de club’ zijn.”

Boekhoorn is overigens niet van plan om NEC ooit te kopen, liet hij al meermaals weten. “Hij heeft ons heel duidelijk laten weten de club niet te willen kopen en dat ook nooit heeft willen doen”, schreef de Supportersvereniging in april na een gesprek met Boekhoorn. “De club moet, zoals hij dat zelf omschrijft, van de gemeenschap zijn. Hij steunt NEC financieel op zijn manier en bovendien heeft hij het met zijn bedrijven ook erg druk op dit moment.”

Foto: Rob Koppers