Zaterdag trapt NEC het jaar 2022 officieel af in de eigen Goffert tegen Heracles Almelo. Eerder dit jaar won NEC met 0-1 in Almelo door een goal van Ali Akman. De KNVB maakte dinsdagmiddag de arbitrale aanstellingen voor speelronde 19 bekend en NEC krijgt te maken met een omstreden scheidsrechter.

De 30-jarige Joey Kooij mag het duel namelijk in goede banen leiden. Kooij floot eerder dit jaar de wedstrijd Feyenoord – NEC en daar keurde hij, ondanks een VAR-ingreep, de 4-3 goed. Een goal die ook zomaar, door een overtreding op Cas Odenthal, afgekeurd had kunnen worden. Na afloop was er veel kritiek op de scheidsrechter en niet alleen vanuit het NEC-kamp. In 2018 had Kooij al de leiding over het duel met FC Den Bosch en daar gaf hij Joey van den Berg en toenmalig trainer Jack de Gier rood.

Kooij wordt geassisteerd door de heren Janssen en Krijt, vierde official is de heer Vereijken. De VAR is Edwin van de Graaf en hij wordt geassisteerd door de heer Inia. NEC en Heracles trappen af om 18.45 in het Goffertstadion.