Joël Tshibamba maakt de overstap naar de Poolse competitie. De aanvaller die transfervrij mocht vertrekken bij NEC verkast naar Arka Gdynia. De spits tekent deze week voor de rest van het seizoen.
De 21-jarige Tshibamba verwacht dat de overgang woensdag of donderdag rondkomt. “Het is de bedoeling dat ik voor de rest van het seizoen teken”, laat hij vanuit havenstad Gdynia in Noord-Polen weten. “Het is op dit moment beter voor mij dat ik naar het buitenland ga. In Nederland heb ik nu een stempel van moeilijke jongen. Ik wil de komende maanden presteren, laten zien dat ik wel degelijk kan slagen als profvoetballer.”
Arka Gdynia is sinds 2007 weer actief op het hoogte niveau in Polen. Tshibamba had bij NEC-ploeggenoot Arek Radomski en oud-NEC’er Andrzej Niedzielan informatie ingewonnen over de club. “Van de Poolse voetbalclubs kende ik alleen Wisla Krakow. Maar Arek vertelde me dat het een goede stap in mijn carrière zou zijn”, aldus Tshibamba.
De spits voetbalde dit seizoen op huurbasis voor FC Oss, maar de eerstedivisionist stuurde hem begin december terug naar Nijmegen. NEC liet de aanvaller vervolgens vlak voordat de transfermarkt opende weten dat hij ondanks een doorlopende verbintenis gratis kon vertrekken. De geboren Congolees, die ook in de belangstelling stond van een Kroatische club en eentje uit Tunesië, speelde vorig seizoen tien duels voor NEC waarin hij drie keer scoorde. Voor FC Oss kwam hij tot vijf goals in veertien wedstrijden.
Bron: De Gelderlander