Job ten Barge gaat de A1 van de voetbalacademie NEC/FC Oss versterken. Dit meldt Omroep Brabant. De doelman stopte onlangs met hockeyen, een sport die hij jarenlang beoefende, om een kans in het voetbal af te wachten. Na enkele stageaanbiedingen en proeftrainingen bij verschillende clubs, hapte NEC toe. Hij zal bij de A1 de strijd aan moeten gaan met Niek van Ginkel en Levey van der Meer.
Ten Barge was al sinds 2007 actief als hockeydoelman in de jeugd van HC Den Bosch. Tevens was hij kort keeper bij het Nederlandse jeugdteam. Zijn liefde voor voetbal was echter de reden voor een opmerkelijke carrièreswitch. Hij stopte met hockey en mede dankzij een video op Youtube en een aantal trainingen bij amateurclub SC Woezik kwamen er scouts uit de regio kijken. Hij kreeg prompt een aantal proeftrainingen aangeboden bij NEC en Vitesse. Ook Sparta en FC Den Bosch toonden interesse en hier zou hij tevens proeftrainingen gaan draaien, maar vanwege een lichte heupblessure was hij genoodzaakt deze af te zeggen.
De geboren Nijmegenaar kreeg een aanbieding van zowel NEC als Vitesse. De interesse van de Arnhemmers sloeg na hij af en dus kon NEC hem inlijven. “Ik ben een geboren Nijmegenaar en fan van NEC, dus dat was in ieder geval een reden voor mij om voor NEC te kiezen. Het gevoel bij de club is gewoon net iets beter”, aldus Ten Barge tegenover ForzaNEC.nl.