Cayfano Latupeirissa staat ook zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade in de basisopstelling van NEC. De twintigjarige vleugelflitser mocht in het bekerduel met FC Volendam (1-0 winst) voor het eerst starten van hoofdtrainer Alex Pastoor en is sindsdien een vaste waarde.
Latupeirissa zal samen met Lasse Schöne en Leroy George de Nijmeegse voorhoede vormen, ondanks de terugkeer van Stef Nijland in de wedstrijdselectie van NEC. De PSV-huurling ving het huidige seizoen nog aan als basisspeler, maar moest de laatste weken veelvuldig plaatsnemen op de tribune, vanwege een gebrek aan inzet. Nijland zal, net als Melvin Platje, vanaf de reservebank starten, zo meldt Omroep Gelderland. Género Zeefuik vervolgde de groepstraining deze week, maar is tegen Roda nog niet van de partij.
Op het middenrif heeft Pastoor door de terugkeer van John Goossens weer wat meer keuze. Voorlopig blijft de 45-jarige keuzeheer echter vasthouden aan Ryan Koowlijk, Nick van der Velden en Krisztián Vadócz, die voor doelman Gábor Babos en verdedigers Nathaniel Will, Pavel Cmovs, Rens van Eijden en Kevin Conboy zullen opereren. Bram Nuytinck, Rémy Amieux en Niels Wellenberg ontbreken nog altijd wegens blessureleed.
Opstelling NEC: Babos; Will, Cmovs, Van Eijden, Conboy; Van der Velden, Vadócz, Koolwijk; George, Schöne, Latupeirissa.