Navarone Foor kon de laatste twee competitiewedstrijden rekenen op een basisplaats, maar is na nederlagen tegen De Graafschap (1-0) en NAC Breda (1-2) geslachtofferd door NEC-hoofdtrainer Alex Pastoor (foto). De 19-jarige middenvelder zal zondagmiddag tegen RKC Waalwijk plaats nemen op de bank ten faveure van PSV-huurling Genéro Zeefuik, zo meldt Omroep Gelderland vrijdag.
Door deze wijziging zal Melvin Platje, in de eerste zes competitieduels nog de vaste midvoor van de Nijmeegse formatie, in het Mandemakers Stadion als linksbuiten fungeren, terwijl Zeefuik diens plaats overneemt in de punt van de aanval. Leroy George completeert de voorhoede.
Verdedigers Nathaniel Will en Rens van Eijden zijn er tegen de promovendus mogelijk niet bij, daar beiden kampen met lichte blessures. Mocht het tweetal daadwerkelijk verstek moeten laten gaan, dan kunnen Pavel Cmovs en aankoop Kevin Conboy rekenen op een basisplaats.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Will/Cmovs, Van Eijden/Conboy, Nuytinck, Amieux; Koolwijk, Vadócz, Schöne; George, Zeefuik, Platje.