Zowel positieve als negatieve uitslagen bij de jeugdacademie van NEC dit weekend. De A1 ging onderuit in Amsterdam tegen Ajax, de B1 en C1 wisten beide te winnen en de D1 ging op bezoek bij ADO Den Haag onderuit. Lees hieronder meer


NEC B1 begon de wedstrijd in en tegen Emmen heel sterk en stond na slechts acht minuten al met 0-2 voor. Dirk Proper opende de score in Emmen (0-1). In de minuut die daarop volgde wist Tije Leenders de voorsprong te verdubbelen. Na een goed half uur wist de thuisploeg iets terug te doen via Plaggenborg. Echter wist Artuur Spanjersberg de voorsprong na 1-3 uit te breiden. Dit was dan ook de ruststand.

Na rust gingen de Nijmegenaren door met scoren en wisten ze in een tijdsbestek van zo’n acht minuten de voorsprong te vergroten naar 1-6. Dit via Leenders (tweede treffer), Bryan Stark en Syb Van Ottele. Dyon Harmanus bracht tien minuten voor tijd de eindstand op 1-7.

Ajax maatje te groot voor NEC O19

De A1 van NEC ging zaterdagmiddag onderuit op de toekomst tegen Ajax. De Amsterdammers waren met 3-1 te sterk. Voor de thuisploeg opende Jurgen Ekkelenkamp na vijfendertig minuten de score. Twee minuten was het weer raak voor Ajax, het was wederom Ekkelenkamp die met zijn tweede van de middag de score op 2-0 bracht.

Tien minuten na de rust wist NEC iets terug te doen. Brian Campman verschalkte de Amsterdamse keeper via een penalty. Helaas bleek deze aansluitingstreffer voor niets. Want tien minuten voor tijd wist Ajax, eveneens via een penalty, de eindstand op 3-1 te brengen.

Opstelling NEC O19: Ardts; Ter Haar, Deur, Engelen, El Ghzaoui; Elkarouani, Campman, Blanker;
De Bruijn, Romeny Ter Haar, Rafael.

Overige uitslagen:

NEC C1 – ADO Den Haag C1: 2-1
ADO Den Haag/HFC D1 – NEC D1: 5-1