NEC/FC Oss JO19-1 zette vanmiddag op de Eendracht Willem II aan de kant. De ploeg van Rogier Meijer zegevierde met 2-1. Dat deed de JO17-1 ook, maar dan tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente.

Hiermee nestelden beide ploegen zich bij de bovenste helft van de competitie en plaatsten zij zich voor de kampioenspoule in het voorjaar. Een bijzonder knappe prestatie, zeker gezien het feit dat beide ploegen alleen de traditionele top drie boven zich moeten dulden. JO17-1 staat nu op plek 5 achter AZ, maar heeft nog een wedstrijd in te halen.

De A1 begon goed aan het duel maar wist niet echt gevaarlijk te worden, totdat Arjan Ardts na 25 minuten Robin Rafaël de diepte in stuurde. De rechtsbuiten kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal dusdanig hard tegen de touwen dat de doelman van Willem II geen antwoord had. NEC bleef domineren en had geen moeite met de Tricolores. Na de rust zette Willem II het om en met resultaat: Binnen drie minuten dwongen zij een strafschop af en die werd benut door Robin Lauwers, die de 1-1 op het scorebord zette. Daarna golfde het spel op en neer, maar echt gevaarlijk wisten beide ploegen niet meer te worden. Vlak voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer die de plek in de kampioenspoule verzekerde. Ole Romeny ter Haar kwam door op aangeven van Jesse van der Putten en schoot de bal fraai tegen de touwen.

JO17-1 had ook moeite om de overwinning binnen te hengelen, maar dankzij goals van Dyon Harmanus en Dirk Proper werd er ook gewonnen met 2-1. De jongens van Francois Gesthuizen spelen woensdag op de Eendracht tegen FC Groningen en gaan bij winst AZ en PSV voorbij en eindigen dan op de voortreffelijke derde plaats! Ditzelfde geldt voor de JO19-1: Als zij dinsdag FC Utrecht verslaan gaan zij Feyenoord voorbij en sluiten ook zij de top drie van de Junioren Eredivisie af.

Overige uitslagen:

Willem II JO13-1 – NEC/FC Oss JO13-1 1-1