Hoewel de meeste velden leeg bleven zaterdag vanwege het weer, kwam de jeugdafdeling van NEC/FC Oss ‘gewoon’ in actie. Dat gebeurde ditmaal niet op De Eendracht.

Zowel O19, O17 en O15 speelden namelijk een uitwedstrijd. De twee laatstgenoemden pakten allebei de volle buit. O17 deed dat in Overijssel, waar zij het in het MAC3PARK Stadion opnamen tegen PEC Zwolle. Vorige week stond dit affiche ook al op het programma. Toen gingen de jongens van Francois Gesthuizen met 2-4 onderuit. Vandaag revancheerde de ploeg zich knap: er werd met 0-4 gewonnen!

Hierdoor loopt O17 nu 1 op 1, het pakte namelijk zes punten in zes wedstrijden in de Eredivisie A. Het staat dan ook op de zesde plek. Tijd om te genieten is er niet echt, want de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Woensdag staat de kwartfinale van de beker op het programma, dan gaan zij op bezoek bij Willem II.

O15 was wel weer toe aan een driepunter, aangezien dat op 25 november van het vorige kalenderjaar voor het laatst gebeurde. En dat is gelukt! De ploeg van Jord Roos won namelijk van de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Spits Stan van Ballegooij maakte tien minuten na rust het enige en ook beslissende doelpunt. Na 70 minuten voetbal stond er dan ook 0-1 op het scorebord. O15-1 nestelt zich door de overwinning in de middenmoot, maar heeft wel een aantal wedstrijden meer gespeeld dan de overige teams. Volgende week komt het verrassend goed presterende FC Volendam naar Nijmegen.

O19 onderuit in Rotterdam
O19 ging op bezoek bij Feyenoord en verloor kansloos. Het oudste team van de academie speelde slordig en maakte geen moment aanspraak op een punt of meer. Binnen het kwartier viel de 1-0 dan ook al binnen via Daude van de Kust. Toch had Romeny een aardige actie in huis en scheelde het niet veel of de gelijkmaker was binnengevallen, maar zijn inzet werd geblokt. Aan de andere kant was het wel raak: Cheick Touré verdubbelde nog voor rust de marge.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en werd het uiteindelijk 4-1, omdat Sheverinio Blanker met een geweldige uithaal in de winkelhaak nog wel een eretreffer wist te maken. Namens Feyenoord waren Cheick Toure en Joël Zwarts nog trefzeker. Hierdoor blijven de mannen van Rogier Meijer steken op de voorlaatste plaats. Volgende week komt AZ Alkmaar (onder voorbehoud) naar De Eendracht.

NEC O13 kwam niet in actie. Zij ontvangen volgende week NAC Breda.