NEC onder 17 is er zaterdag niet in geslaagd om de Super Cup te bemachtigen. De leeftijdsgenoten van PSV waren te sterk in een wedstrijd die een zure nasmaak kende vanwege blessuregevallen aan beide kanten. NEC onder 19, onder 15 en onder 13 gingen allen onderuit in de eerste ronde van het bekertoernooi.

PSV O17 – NEC O17 3-2 (Super Cup)
Als bekerwinnaar nam NEC onder 17 het op tegen kampioen PSV, dat na een kwartier op voorsprong kwam door Jason Pigmans. Syb van Ottele maakte later in de eerste helft gelijk vanaf elf meter, maar door een goal van Fode Fofana stond het bij rust 2-1. Pigmans scoorde kort na rust weer (3-1) en Vince Duits bepaalde de eindstand op 3-2.

Hoewel de eindstand al was bereikt, gebeurde er nog wel iets bij de wedstrijd. Een bijzonder triest moment, want NEC-keeper Jonas Florusse en PSV-invaller Djenairo Daniels kwamen in de extra tijd in botsing. Het spel lag lang stil en Florusse moest per brancard het veld af. Voor Daniels moest er zelfs een ambulance komen. Bekijk de beelden van de wedstrijd hieronder.


FC Twente O19 – NEC O19 3-2 (beker)

Voordat NEC onder 19 volgende week het seizoen in de Eredivisie opent tegen NAC Breda stond zaterdag het bekertreffen met FC Twente op het programma. De ploeg van trainer Rogier Meijer verloor, maar kwam na rust wel knap terug van een 2-0 achterstand. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorden de Tukkers echter nog een keer: 3-2.

NEC O13 – FC Volendam O13 1-2 (beker)
Ook NEC onder 13, de ploeg van Jord Roos, verloor in de eerste ronde van het bekertoernooi. De Nijmegenaren kwamen via Vince Roolant nog wel op voorsprong, maar nog voor rust draaide Volendam de stand in Palings voordeel om. O13 gaat komende zaterdag op bezoek bij Excelsior, net zoals het eerste dat later in september in het grote KNVB-bekertoernooi gaat doen.

NEC O15 – PEC Zwolle O15 0-1 (beker)
Het NEC onder 15 van trainer Jeffrey Leiwakabessy ging in de eerste ronde van het bekertoernooi onderuit tegen PEC Zwolle. De Zwolse treffer viel vlak na rust. Leiwa en zijn mannen beginnen de competitie volgende week met een uitwedstrijd tegen FC Twente.