NEC JO19-1 versloeg vanmiddag op de eigen Eendracht de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Elkarouani en Hoogveld beslisten in de eerste helft binnen enkele minuten het duel.

De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar dat bleek later volledig tegen de verhouding in. De ploeg van Edwin Grunholz had niet veel te vertellen in het frisse Nijmegen. NEC kreeg mede dankzij een uitblinkende Ole Romeny mogelijkheden genoeg, maar het ontbrak aan precisie. Na ruim een half kwam NEC toch langszij via Souffriau Elkarouani, die dat deed op fraaie wijze. Brian Campman legde de bal met veel gevoel achter de laatste linie en de aanvallende middenvelder deed een uiterste poging de bal te verlengen. En met succes, want de Haagse-goalie kon er niet meer aankomen.

Rogier Meijer wilde dat zijn ploeg direct door zou drukken, en terecht. Binnen twee minuten werkte Niek Hoogveld een voorzet van Romeny tegen de touwen: 2-1! In de tweede helft controleerde NEC het duel wel, maar vergat het de wedstrijd te killen. Echte kansen kreeg de ploeg dan ook niet meer, hoewel Campman vlak voor tijd een vrije trap tegen de paal mikte. In de slotfase zetten de Hagenezen nog even aan, maar Arjan Ardts heeft niet of nauwelijks in actie hoeven komen.

De overwinning was dan ook verdiend. NEC klimt na drie wedstrijden in de kampioenspoule naar de vijfde plek. Volgende week mogen de Nijmeegse jongens het laten zien op Papendal. Daar wordt de derby tussen Vitesse en NEC afgewerkt.

Opstelling NEC: Ardts; Ter Haar (66′ Van Dijck), Deur, Engelen, El Ghzaoui; Elkarouani, Hoogveld, Campman; De Bruijn (62′ Rafael), Gilani (82′ Blanker), Romeny.