NEC JO19-1 ging zaterdagmiddag onderuit op Papendal. Hoewel de Nijmegenaren de wedstrijd domineerden, was het Vitesse dat de volle buit pakte. Musaba opende in de tweede helft de score en dat bleek tevens ook de winnende treffer te zijn: 1-0.

De openingsfase was net als vorige week tegen ADO Den Haag niet om over naar huis te schrijven. Vitesse-spits Acheffay kreeg dan ook de eerste mogelijkheid, maar oog in oog met Arjan Ardts faalde hij. NEC werd gewaarschuwd en nam langzamerhand het heft in eigen handen. Onder anderen Kylian Gilani, Souffian Elkarouani en Dani Theunissen misten precisie in de afronding. Voor de eerstgenoemde ontbrak wat fortuin; zijn fraaie omhaal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. NEC had de bal en Vitesse loerde op de counter, maar de mannen van Rogier Meijer kwamen niet verder dan enkele aardige kansen, totdat Romeny en Theunissen zich fraai door de defensie combineerden en Romeny vrij voor keeper kwam. De spits schoot de bal echter tegen doelman Schuurman op. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Musaba was alert en mikte een rebound tegen de touwen. NEC mocht haar handen vol knijpen dat het duel nog niet beslist was, want De Beer raakte kort daarna de lat.

NEC ging va-banque spelen en Ter Haar poseerde zich in de spits, maar het was tevergeefs. Dani Theunissen kreeg vlak voor tijd nog de rode kaart. De vleugelaanvaller werd met een stevige schouderduw aan de kant gezet, maar kwam even later zelf onbesuisd in en werd terecht van het veld gestuurd. NEC moet Vitesse nu op doelsaldo boven zich laten. Volgende week komt PSV JO19-1 naar De Eendracht, dan wordt er afgetrapt om 14:45.

Opstelling NEC: Ardts; Ter Haar, Deur (75′ Blanker), Engelen, El Ghzaoui (82′ Van Dijck); Hoogveld, Elkarouani, Campman; Gilani (65′ Rafael), Romeny, Theunissen.

Overige uitslagen:
NEC/FC Oss JO15-1 – Ajax JO15-1 1-2

NEC/FC Oss JO13-1 – Excelsior JO13-1 5-1