NEC onder 19 heeft zaterdag een nipte zege geboekt op de leeftijdsgenoten van AZ. Ook was er winst voor onder 17, terwijl onder 15 gelijkspeelde tegen FC Volendam.

NEC O19 – AZ O19 1-0
Al na drie minuten was het raak voor de formatie van trainer Rogier Meijer. Souffian Elkarouani kreeg een diepe bal en gaf voor op Niek Hoogveld, die eerder deze week nog werd opgeroepen voor Oranje onder 19. Hoogveld schoot in een keer op doel en bepaalde daarmee ook meteen de eindstand.

NEC kreeg overigens nog kansen op meer. Daan de Bruin kapte voor rust een verdediger uit en lobte de bal over de doelman, maar die was alsnog op tijd om de bal met zijn hand weg te slaan. Elkarouani schoot via de paal nog naast. In de tweede helft speelde AZ een stuk aanvallender, maar dat leverde niet veel op. De Alkmaarders misten in de laatste minuut nog wel een grote kans op de gelijkmaker.

FC Groningen O17 – NEC O17 1-2

NEC O15 – FC Volendam O15 0-0
Over 0-0 wedstrijden is vaak maar weinig te melden en dat is in dit geval ook zo. Als we naar de stand kijken is een gelijkspel tegen Volendam wel knap, aangezien de Palingvissers derde staan in de competitie, tussen Ajax en PSV in. AZ is de koploper en NEC staat in de middenmoot.

NEC O13 – NAC O13 0-1
Een zure nederlaag voor de jongelingen van onder 13 tegen het bezoekende NAC. Tobias Ernst maakte na rust de enige treffer van de wedstrijd. NAC staat op de ranglijst een aantal plekken hoger en dus was een goed resultaat een knappe prestatie geweest voor O13.