Jeroen Manschot is zaterdagavond de scheidsrechter als NEC het in Sittard opneemt tegen Fortuna. Het wordt voor Manschot de vijfde wedstrijd van het seizoen die hij mag leiden in de Eredivisie. Hij floot eerder dit seizoen al een wedstrijd van Fortuna, namelijk de thuiswedstrijd van Fortuna tegen RKC Waalwijk. Het wordt voor NEC de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd wordt geleid door Manschot.

De meeste NEC-fans zullen graag terugdenken aan de laatste wedstrijd van NEC die Manschot onder zijn hoede had. Dat was namelijk de thuiswedstrijd tegen Roda JC in de halve finale van de Play-Offs, die NEC overtuigend met 3-0 wist te winnen. Ook de laatste uitwedstrijd van NEC die Manschot floot, worden we graag aan herinnerd. Dat was namelijk de 0-1 overwinning op NAC, waar NEC door een corona-uitbraak binnen de selectie niet met de sterkste elf spelers kon starten.

Manschot wordt zaterdag geholpen vanuit Zeist door VAR, de heer Cantineau. De assistenten van Manschot zijn de heren Brondijk en Ribbink. De vierde official is de heer Pérez. Fortuna Sittard – NEC zal worden afgetrapt op zaterdagavond om 21:00 in het Fortuna Sittard Stadion.

Foto: Rob Koppers