NEC lijkt een nieuwe nummer 10 te hebben. Javier Vet, die vooral in het begin van het seizoen een verdedigende rol had, was dinsdagmiddag als aanvallende middenvelder belangrijk voor NEC. Vet was tweemaal trefzeker in de wedstrijd tegen FC Den Bosch en vermaakt zich prima in de rol als ’10’.

“Bij De Graafschap speelde ik ook in een aanvallende rol, iets wat ik heel graag doe. De laatste weken sta ik ook hier meer aanvallend, en het is mooi dat het ook meteen beloond word. De ballen moeten natuurlijk wel goed vallen, maar dit zijn twee hele mooie wedstrijden geweest.” Vet refereert ook naar zijn goal van afgelopen vrijdag.

Vet zag zijn team dominant voetballen, maar ook veel kansen missen. De uitblinker van dinsdagmiddag hoopt wel dat NEC in de volgende wedstrijden de kansen meer om kan zetten naar goals. “Vandaag lukte dat in de tweede helft beter dan in de eerste helft, al denk ik dat het vooral een kwestie was van dat de bal niet goed viel.”

Het contract van de middenvelder loopt deze zomer af. Bij een eventuele promotie blijft Vet sowieso nog een extra jaar verbonden aan NEC, maar is wel bereid te praten als NEC niet promoveert. “Ik sta voor alles open. Het is nooit een geheim geweest dat ik graag nog een keer in de Eredivisie of in het buitenland aan de slag wil. Aan de andere kant zit ik hier ook wel prima en is het niet dat ik hier na dit seizoen per se weg wil. Ik in de spits? Dan promoveren we zeker,” sluit Vet met een knipoog af.

Foto: Rob Koppers