NEC won vrijdagavond met 2-0 van Jong PSV. Javier Vet en Rangelo Janga scoorden de goals namens de Nijmegenaren. Voor Vet is het alweer de vierde goal in vier wedstrijden. Hij is dus de man in vorm. Na afloop van het duel stond hij ForzaNEC te woord.

Na een wedstrijd droog te hebben gestaan lukte het de middenvelder, die op ’10’ uitkomt, weer om te scoren. ”Ik begon me al zorgen te maken”, grapt Javier Vet. ”Ik kopte helaas op de lat vroeg in de wedstrijd. Het was denk ik een goeie kopbal, maar helaas net niet goed genoeg. Daarna kreeg ik nog een kans, die ging er ook niet in en dan is de derde keer scheepsrecht. Het was een afvallende bal, hij viel goed voor mijn voeten en toen kon ik hem simpel binnenschieten.”

Ondanks de 2-0 overwinning wilde het niet allemaal lukken voor NEC tegen Jong PSV. Vet probeerde het te verklaren: ”Het ging een beetje moeizaam, we trekken hem wel over de streep. Daar gaat het om. Je weet dat Jong PSV kan voetballen hè, het zijn allemaal goeie voetballers. We lieten ze soms iets teveel hun gang gaan en dat is de les die we hier uit kunnen trekken. Ik vind wel dat wel volwassener spelen dan de eerste seizoenshelft. Veel meer rust, meer goede keuzes. Laten we voor vanavond blij zijn dat we ‘gewoon’ de drie punten hebben gepakt”, concludeerde Vet.

Dat Vet het naar zijn zin heeft op de nummer 10-positie is te zien. Hoe kan het nou dat dit nu pas tot ontpopping komt? ”Goeie vraag. Het heeft grotendeels met de opstelling te maken. Ik krijg hier meer de mogelijkheid om aanvallender te staan. Soms denk ik dat het bij 4-4-2 ook had gekund , maar je hebt daar ook een verdedigende functie en die kan je niet zomaar laten vallen. Ik ben wel heel blij dat ik het nu meer kan laten zien en hopelijk lukt dat ook tegen FC Volendam”, de middenvelder maakt een mooi bruggetje naar de volgende tegenstander. Het is een directe concurrent en dat komt volgens Vet goed uit. ”FC Volendam is een goeie test voor ons. Het is ook een belangrijk duel en zo kunnen we in dit nieuwe systeem met goeie moed dit duel in want er breekt nu een belangrijke fase aan”, eindigde de middenvelder.

Foto: Rob Koppers