Op een mooie, zonnige middag heeft NEC een makkelijke overwinning geboekt op FC Den Bosch. De Nijmegenaren waren oppermachtig tegenover de hekkensluiter van de Keuken Kampioen-divisie, maar verzuimde om een hele ruime overwinning neer te zetten. Javier Vet was de gevierde man aan de zijde van NEC met twee doelpunten. NEC won met 4-1.

Trainer Rogier Meijer hield vast aan de basiself die afgelopen vrijdag ook startte in de wedstrijd tegen Roda JC. Dit betekende dat Edgar Barreto weer in de verdediging begon en Javier Vet op ’10’ begon. Bij FC Den Bosch, onder leiding van oud NEC-trainer Jack de Gier, startte Paco van Moorsel, die ook een verleden bij NEC heeft. Frank Sturing, sinds dit seizoen in dienst van de Bosschenaren, bleef 90 minuten op de bank.

Ondanks een ogenschijnlijk paniekerige start voor NEC, waar keeper Branderhorst al snel dwingend moest ingrijpen, was het Javier Vet die na vijf minuten NEC op voorsprong zette. Op aangeven van Tavsan was het de middenvelder die met een bekeken kopbal de 1-0 op het scorebord zette.
Jordy Bruijn kon twee minuten later de voorsprong verdubbelen, maar faalde in de één-op-één-situatie met doelman Van der Steen.
FC Den Bosch was vooral het eerste halfuur aanvallend onmachtig. Elke bal die de manschappen van De Gier naar voren werd geschoten, werd rustig in de kiem gesmoord door de Nijmeegse verdediging. De enige keer dat FC Den Bosch dicht bij een schotkans leek, kwam nota bene door een fout achterin; Bruijn speelde iets te zacht de bal terug op Branderhorst. Hornkamp kon er echter niet bijkomen en kon NEC rustig uitverdedigen.
NEC had weinig te duchten van de Brabanders en kon het zich in de eerste helft vooral zichzelf verwijten dat de score niet werd uitgebreid. Kansen waren er voor Tavsan, Janga en Bruijn, maar beide teams gingen rusten met een 1-0.

De tweede helft was nauwelijks een minuut oud, of NEC deed eindelijk wat het in de eerste naliet: scoren. Het was voor de tweede maal vanmiddag Javier Vet die het net wist te vinden. Op aangeven van Edgar Barreto bleef Vet rustig en zette de 2-0 op het scorebord. Net als in de eerste helft was het niet veel later Jordy Bruijn die alleen op de doelman afging, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. NEC bleef verdedigend goed en rustig op de been, ondanks wat meer aandringen van FC Den Bosch. NEC kreeg van FC Den Bosch erg veel ruimte om te voetballen, maar liet het simpelweg na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Tavsan en Bruijn waren in positie, maar beide waren niet scherp genoeg. Diezelfde Tavsan was degene die de wedstrijd definitief besliste. Met een mooie bal in de lange hoek was keeper Van der Steen kansloos: 3-0.

In het restant van de wedstrijd was het zaak voor FC Den Bosch om de schade zo veel mogelijk beperkt te houden. NEC was daarentegen op zoek naar meer doelpunten. Trainer Meijer gunde Thibo Baeten, Joep van der Sluijs, Ayman Sellouf en Mattias de Wolf nog wat minuten, maar het was verdediger Odenthal die de vierde treffer voor zijn rekening nam. Een snoeiharde kopbal van de verdediger was keeper Van der Steen te machtig.
FC Den Bosch was desondanks toch in staat de eer te redden. Oud NEC’er Paco van Moorsel haalde van afstand aan en liet Branderhorst, die een prima partij op de mat legde, volstrekt kansloos.

Na een verdiende overwinning op Roda JC was er vanmiddag eens een simpele overwinning en houdt het de aansluiting bij nummer vijf Go Ahead Eagles. Aanstaande vrijdag staat al weer de derde wedstrijd in zeven dagen tijd op het programma. NEC gaat dan op bezoek op Helmond Sport.

Wedstrijdverloop:
‘5 ,1-0 – Javier Vet
’46, 2-0 – Javier Vet
’69, 3-0 – Elayis Tavsan
’82, 4-0 – Cas Odenthal
’83, 4-1 – Paco van Moorsel
’88, gele kaart Paco van Moorsel

Opstelling NEC Nijmegen: Mathijs Branderhorst, Bart van Rooij, Rens van Eijden, Edgar Barreto (’81, Ayman Sellouf), Cas Odenthal, Souffian El Karouani, (’81, Matthias de Wolf) Jordy Bruijn, Dirk Proper, (’69, Jonathan Okita) Javier Vet, Rangelo Janga (’76, Thibo Baeten), Elayis Tavsan (’69, Joep van der Sluijs)

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen, Junior van der Velden, Dwayne Green, Kevin Felida, Romano Postema, Roy Kuijpers (’75, Don Bolsius), Jizz Hornkamp (’59, Ryan Trotman), Paco van Moorsel, Lorenzo Soares Fonseca, Jorn ban Hedel, Dhoraso Moreo Klas (’75, Soufyan Ahannach)

Foto’s: Rob Koppers