Vorige week begon Vet nog op de bank, vandaag startte de middenvelder weer in de basis waar hij Edgar Barreto verving op het middenveld. Tevreden met het punt, maar had ook het gevoel dat er misschien wel wat meer ingezeten had tegen SC Cambuur.

Net als trainer Meijer en aanvoerder Van Eijden is ook Vet van mening dat de verdediging zondagmiddag erg compact stond, Toch zag Vet, net als Van Eijden veel slordigheden wanneer het zelf in balbezit was. “Ik denk dat we vooral bij de veroveringen van de bal iets te gehaast waren, en dat het aanvallend tekort kwam vandaag. Maar dat heeft meer te maken met het feit dat ook Okita en Tavsan vandaag veel verdedigende strijd hebben geleverd. We moeten er aanvallend wel meer uit kunnen halen, en daar moeten we aan werken. Maar speel je de kansen die je krijgt, beter uit, dan had er vandaag wel meer ingezeten.”

Daar waar Vet vorige week op de bank begon, startte de geboren Amsterdammer vandaag weer op het middenveld. Dit ging ten koste van routinier Edgar Barreto. “Je wilt natuurlijk elke week spelen, dat is logisch. Ik hou van voetballen, dus je wilt iedere week starten. Natuurlijk is het een teleurstelling als je dan een keer niet speelt, maar daar heb ik al vaker mee te maken gehad. Je moet na zoiets natuurlijk wel door. Dat is deze week wel gebeurd, en vandaag moest ik er weer staan.”

Volgens trainer Meijer had dat te maken met het feit dat Excelsior in een 5-3-2-formatie speelt. “Met Edgar wilden we opbouwend meer creëren, hoewel dat in met name de eerste helft niet lukte. Ik denk dat we vandaag wel weer hebben gezien waar de kwaliteiten van Javier liggen, zoals zijn kracht en het loopvermogen. Soms kiezen wij als staf ook voor een andere speler, maar we merken wel dat de onderlinge verschillen niet zo groot zijn.”

Foto: Rob Koppers