Met een grijns van oor tot oor stond Jasper Cillissen na afloop van het duel NEC Nijmegen – sc Heerenveen (2-2) de sportpers te woord.
 
De 21-jarige doelman van de Nijmegenaren debuteerde zaterdagavond doordat Gábor Babos geblesseerd moest afzeggen. ”Ik heb wel een aardige wedstrijd gekeept”, zei de Groesbeker bescheiden.
Daarmee deed Cillissen, sinds 2001 actief in de opleiding van NEC, zichzelf tekort. Hij keepte een uitstekende wedstrijd en werd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
”Ik stond tijdens een dood spelmoment even om mij heen te kijken en te genieten van de supporters, toen ik ineens hoorde omroepen dat ik tot man of the match was verkozen. Ongelooflijk.”
De talentvolle doelman hoorde zaterdagochtend dat hij de Hongaarse nummer 1 moest vervangen. ”De trainer belde mij om 10 uur dat ik zou keepen."
"Pas rond een uur of 12 kwam het besef en heb ik nog een paar uurtjes geslapen. Daarna ben ik iets eerder dan anders naar het stadion gegaan om mij voor te bereiden.”
Cillissen kon hij niet voorkomen dat Roy Beerens in de slotfase via het lichaam van Rens van Eijden gelijk maakte. ”Natuurlijk zou winnen helemaal geweldig zijn geweest”, erkende hij.
”Maar op dit moment overheerst toch vooral het gevoel dat ik heb gedebuteerd en dat blijkbaar goed heb gedaan.”
Dat debuut kwam eerder dan verwacht. ”Gábor heeft de afgelopen vier seizoenen geen wedstrijd gemist. Dan kun je niet meer dan hopen dat je misschien mag spelen aan het eind van het seizoen, wanneer het nergens meer om gaat.”
Cillissen zei er geen enkele moeite mee te hebben om over twee weken weer op de bank plaats te nemen.
”Het is aan mij om via Jong NEC in de buurt van het niveau van Gábor te komen. Zodat wanneer hij zegt dat hij het mooi geweest vindt, ik klaar sta om hem te vervangen.”
Bron: ANP / Nu.nl