Dinsdagochtend is Jasper Cillessen dan eindelijk officieel gepresenteerd aan de pers. Maandag werd de transfer van de keeper uit Groesbeek afgerond.

Cillessen keert terug in de Goffert. ”Het voelt vertrouwd om terug te komen na elf jaar. Er waren wat ongeregeldheden met Valencia, daardoor duurde het wat langer en kon ik er in het weekend niet bij zijn. Ik verwacht dat ik kan spelen zondag, maar het is natuurlijk aan de trainer. Het was geen prettige situatie met Valencia. Ik ben blij dat ik hier ben. Ik wilde terug naar Nederland, maar er waren weinig clubs waar ik interesse in had. Ik was er redelijk snel uit. Het plan wat Marcel Boekhoorn mij geschetst heeft sprak mij aan. Er moeten stappen gemaakt worden met de club.”

Heeft de keuze voor NEC nog invloed op je plek in het Nederlands Elftal? “Ik heb met Louis van Gaal en Frans Hoek er over gesproken. Zij gaven aan als ik presteer dat ik gewoon in beeld blijf. Als ik geen kans maakte op het WK, was de keuze misschien anders geweest. Maar als ik presteer is die optie gewoon open. Er zijn geen toezeggingen gedaan. Ik wil naar het WK, achterom kijken heeft geen zin meer”, doelt de doelman op het misgelopen EK van vorig jaar.

Mattijs Branderhorst was eerste keeper en verliest nu zijn plek in het goal. ”Wat wil je dat ik erover zeg? Het is voor hem een vervelende situatie. We gaan er samen alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren.” De keeper heeft de afgelopen jaren geregeld te maken gehad met blessures. ”Ik sta er fysiek goed voor. Ik heb in Spanje volledig meegetraind en miste de laatste tijd geen training. Ik kan zondag in ieder geval spelen.”

Na zes jaar Spanje was de wens van Cillessen om weer terug te keren naar Nederland. De coronaperiode hakte er goed in bij de doelman in Spanje. “Je zit daar toch alleen, dan mis je je familie wel. Ik heb weloverwogen keuzes gemaakt met mijn familie”, sluit de Groesbeker af.

Foto: Rob Koppers