30 januari was niet alleen de dag waarop NEC thuis tegen AZ speelde, maar ook de dag waarop Dario Dumic weer een jaartje ouder werd. De Deen met Bosnische komaf werd zaterdag 24 jaar. Dat was een reden om de speler in de wedstrijd tegen AZ een beetje extra te volgen. Het is voor Dumic alweer de derde wedstrijd in het shirt van NEC.

 

Slordig

Omdat Todd Kane wegens een schorsing ontbrak, speelde Marcel Appiah op de rechtsbackpositie. De slordigheidjes die ook in de wedstrijd tegen FC Twente zichtbaar werden, waren ook tegen AZ weer te zien. Vooral het positiespel in de verdediging was aan de kant van NEC niet al te best en ook de opbouw verliep niet zo soepel als dat we die gewend zijn dit seizoen. Dumic, die in de wedstrijden tegen FC Groningen en Twente een frisse indruk achterliet, zat bij de eerste tegengoal even mis bij de beslissende pass van Dos Santos, waardoor Henriksen kon scoren.

 

Misschien dat de verliespartij te wijten was aan het feit dat het de derde wedstrijd was in acht dagen voor NEC. De fysieke kwaliteiten waar Dumic om gekenmerkt staat, waren zaterdag niet zo duidelijk te zien als dat bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen FC Groningen was. AZ verkeert de laatste tijd ook wel in een vorm waar je u tegen zegt, maar dat maakte het tweede verlies in eigen huis voor NEC dit seizoen er niet minder zuur op.  

 

Pluspunten

Natuurlijk gingen er ook dingen wél goed. Zo kwamen de geweldige lange ballen van Dumic telkens weer aan op de juiste plek. Deze lange passes zijn voor centrale verdedigers geen vereiste, maar komen wel erg goed van pas. Ook zagen we (vooral in de tweede helft) hoe goed de verdedigers met elkaar communiceerden, ondanks het verschil in nationaliteiten. Met een verdediging met Jones, Kane, Dumic, Golla en Woudenberg is Engels de taal die gesproken wordt en dat gaat volgens Dumic uitstekend.

 

Omdat ook Mikael Dyrestam door NEC is binnengehaald, hebben Golla en Dumic er een concurrent bij gekregen. Volgende week speelt de ploeg uit Nijmegen uit in de Vijverberg tegen de Graafschap. De verwachting is dat Dumic dan gewoon weer naast Golla begint in het centrum van de verdediging. Ook Todd Kane is dan terug van zijn schorsing. 

Foto: Rob Koppers