NEC won vrijdagavond met 2-1 van sc Heerenveen. Na het laatste fluitsignaal barstte er een feest los bij de supporters en de spelers.
Als je niet beter wist, zou je denken dat de Nijmegenaren het kampioen hadden binnengehaald. “Daar leek het wel op”, sprak trainer Anton Janssen tegenover FoxSports. “Ik vind het ook niet zo gek, als je kijkt naar de reeks die we hebben neergezet. Het was een fantastische ontlading, zowel bij de spelers en staf als bij de supporters.”
De oefenmeester is tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “Als je kijkt naar de fase waarin wij zitten, denk ik dat we het uitstekend hebben gedaan. We hadden wel meer gebruik moeten maken van de ruimte die vaak ontstond op het middenveld. Daar lag de mogelijkheid om meer te kunnen voetballen.”
Toen NEC een 2-0 voorsprong behaalde, waren de drie punten bij Janssen al binnen. “Dat heb ik wel gedacht, ja. Uiteindelijk heb ik ook gelijk gekregen. We kregen in de slotfase die vrije trap nog tegen, maar daarna hebben we gewoon goed stand gehouden en zelfs nog een enkele kans gekregen.”