Trainer Anton Janssen was blij dat NEC zich op eigen kracht redde tegen Ajax. Door een treffer van Alireza Jahanbakhsh werd het in de slotfase alsnog 2-2 en wendde NEC directe degradatie dus af, ten koste van Roda JC.
“Dat is bijzonder lekker”, vertelt de trainer tegenover Omroep Gelderland. “Al vrij snel in de wedstrijd had ik het gevoel dat hier wat te halen viel, al vanaf het begin. Toen kregen we al wat kansjes. Ik vond eigenlijk dat we prima overeind bleven, alleen in balbezit straalden we niet genoeg uit.”
Ajax speelde eigenlijk maar op halve kracht, zo leek het. “Ajax is kampioen en het heilige moeten is ervan af. Maar ze hebben er zeker niet met de pet naar gegooid, maar je ziet dat de scherpte er wat af is. Maar dan blijft het een hele moeilijke en gevaarlijke ploeg voor ons.”
Aanstaande donderdag reist NEC naar Rotterdam voor de confrontatie in de nacompetitie tegen Sparta, de nummer 16 uit de Jupiler League. Zondag is de return. “Het zullen lastige wedstrijden worden. We zullen favoriet zijn, daar zullen we mee om moeten gaan. Ik heb daar wel vertrouwen in.”
Seizoenkaarthouders mogen bij de thuiswedstrijd gratis naar binnen, waarmee NEC hoopt op een goed gevulde Goffert. “Dat is absoluut een terecht gebaar. We kunnen alle steun gebruiken dus een goed gevulde en positieve Goffert is van groot belang.”