NEC heeft zondagmiddag met 5-2 verloren van FC Groningen en vooral de eerste helft zag er niet goed uit aan Nijmeegse zijde. Voor Anton Janssen is er dan ook nog het nodige te bespreken in de winterstop, maar de trainer wil ook het goede gevoel behouden.
“We zijn hier naartoe gekomen om een goed vervolg te geven aan donderdag en gister op de training waren ze ook allemaal hartstikke scherp. Maar als ik kijk naar de eerste helft, zie ik dat Groningen meer uitstraalde om te winnen dan NEC”, vertelde Janssen na afloop van de wedstrijd aan FOX Sports.
"Voor de rest was er niet echt een verschil, behalve in het benutten van kansen. Ik miste de absolute wil om te winnen. In de tweede helft hebben nog getracht om de zaak om te zetten, dat is nog wel eens vaker gelukt. Je moet voorin al met volle overtuiging druk zetten en duels winnen op het middenveld. Anders geef je achterin veel ruimte weg. Dus een heel teleurstellende middag”, vervolgde de trainer.
“Aan de andere kant, we hebben een redelijke reeks neergezet, dus daar moeten we ook moed uit putten voor de tweede seizoenshelft. We moeten het goede gevoel meenemen. Maar we moeten ook beseffen dat we volle kracht vooruit moeten”, aldus Janssen.