NEC heeft een week extra gehad om te trainen voor de belangrijke laatste twee competitiewedstrijden. Zondag staat FC Twente voor de deur. Anton Janssen vond de extra week vrij nuttig.
“We hebben drie dagen getraind en vervolgens drie rustdagen gehad. En deze week hebben we ook erg goed getraind. Het mentale deel is nu vooral belangrijk. Iedereen moet fris in zijn hoofd zijn. En dat is nu ook, want iedereen is erg relaxed. Als we dan elke dag gaan trainen, is de aanloop naar de wedstrijd gewoon te lang”, vertelt de hoofdtrainer aan de pers.
“We hebben lang gesproken over FC Twente en hoe we tegen de ploeg gaan spelen. Dat zal niet zoveel anders zijn. Rens van Eijden is terug, waardoor Danzell Gravenberch op de bank begint.” Vele trainers houden de opstelling lang geheim. Janssen ziet er geen probleem in. “Ik geloof niet dat Twente daar wakker van zal liggen."
Als Roda JC verliest van FC Groningen en NEC minimaal één punt pakt, is NEC veilig voor de laatste plek. Dat beseft Janssen heel goed. “Dan is onze eerste doelstelling bereikt. Dat zal een enorme opluchting zijn." Janssen is overal op voorbereid. "We hebben over verschillende scenario’s nagedacht en daarop getraind. Daarom was de training van vandaag besloten. We zullen de wedstrijd van Roda dan ook nauwgezet volgen. Ik zal berichtjes binnenkrijgen van die wedstrijd en daarop handelen. 
Veel blessures zijn er niet in de selectie van NEC. Ryan Koolwijk is nog steeds geschorst en ook Navarone Foor zal dit seizoen niet meer in actie komen wegens een blessure. “Dat is het. Samuel Stefanik is weer aangesloten bij de groep. Verder zijn er geen twijfelgevallen.”
Vermoedelijke opstelling:
Dennis Gentenaar; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Lasse Nielsen, Jeffrey Leiwakabessy; Sören Rieks, Victor Palsson, Kevin Conboy, Jakob Jantscher; Geoffrey Castillion, Michael Higdon.