Trainer Anton Janssen van NEC was na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen tevreden met de prestatie van zijn ploeg, al zag hij wel wat verbeterpunten. Zijn ploeg kwam een aantal keer goed weg en won met 0-1 van de Groningers.
“We hebben in de afgelopen wedstrijd aanvallend gespeeld met veel druk naar voren”, sprak Janssen achteraf. “Daarover was ik tevreden en op die manier wilde ik vandaag ook starten. Dat is prima gelukt. Alleen in het positiespel waren we vaak onnauwkeurig. Dat kan beter.”
In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers uit Nijmegen op 0-1 via Sören Rieks. “In de tweede helft wilden we eigenlijk zo door gaan als voor rust. Dat lukte in het begin ook en we creërden enkele kansen, maar ook Groningen werd vaak gevaarlijk in de omschakeling. In die fase hoop je op 0-2.”
Vooral in de laatste minuten van de tweede helft kreeg Groningen enkele goede kansen en consolideerde NEC vooral de voorsprong. “We zijn een aantal keer goed weggekomen. Dit hebben we ook te danken aan goed verdedigend werk en prima keeperswerk van Kalle. In die fase hadden we het geluk aan onze zijde.”
Vlak na rust moest Jeffrey Leiwakabessy het veld geblesseerd verlaten. “Jeffrey is uitgevallen met een schouderblessure. Zijn schouder was niet uit de kom, maar Jeffrey gaf aan niet verder te kunnen. We gaan morgen kijken hoe hij ervoor staat.”