Kevin Jansen is al een paar weken hersteld van een zware knieblessure, maar moet het nog doen met invalbeurten, zoals vrijdag tegen FC Dordrecht (6-0). De middenvelder snapt dat trainer Adrie Bogers de voorkeur geeft aan anderen.

"Ik ben niet dom", begon Jansen tegen ForzaNEC.nl. "De trainer gaat niet snel wisselen als het goed gaat, daar heeft hij ook groot gelijk in. Je hoort me niet klagen. Natuurlijk wil ik liever spelen, maar ik weet hoe het werkt. Af en toe invallen is leuk. De trainer maakt de keuzes."

De brede selectie van NEC geeft Bogers wel veel keuze. "Er komen drie spelers het veld in die zich ook willen laten zien. We wilden nog meer goals maken, zelfs al stond het 5-0. Uiteindelijk werd het er één, maar er zal na 6-0 niemand klagen. Het is voor mij wachten op mijn kans. Toen ik echt fit was, hadden we acht keer achter elkaar gewonnen. Met deze invalbeurten moet ik het laten zien."

Over de zege op Dordrecht was hij duidelijk. "We hebben ook andere wedstrijden gehad waar het 6-0 kon worden, daarin lieten we het na. Als we op voorsprong komen en de ruimte krijgen, is het nog makkelijker voor ons. Dat is vandaag gebleken. We wilden ook revanche nemen op onszelf."

Foto: Rob Koppers