NEC pakte woensdagavond drie cruciale punten door in het restant van de uitwedstrijd tegen AZ geen goal meer tegen te krijgen. Bijna zag de wereld er echter anders uit, want ‘invaller’ Mexx Meerdink kreeg een dot van een kans op de 2-2. De jonge aanvaller schoot echter over.

“Dit heb ik natuurlijk nog nooit meegemaakt”, stelt Meerdink voor de camera van ESPN. “In die vijf minuten probeer je zoveel mogelijk kansen te creëren. Die kans die ik krijg, die moet er gewoon 100% in. Het was allemaal in een split-second. Ik probeer die bal te raken, dat doe ik te hard en dan gaat de bal over. Je wil belangrijk zijn voor het team. Dus ja, jammer.”

Jansen

Ook AZ-trainer Pascal Jansen zag dat zijn ploeg kansen had op de gelijkmaker, ondanks de korte resterende tijd in Alkmaar. “Ik neem mijn ploeg niks kwalijk. Ze hebben misschien wel meer gedaan dan dat we vooraf hoopten. Je krijgt twee á drie mogelijkheden op de gelijkmaker. Met name het moment met Mexx is een bijzondere. Ik heb die jongen op dit moment heel hoog zitten qua afwerken, dat dit mij wel een beetje verbaasd. Hij is echt loepzuiver normaal gesproken.”

Toch was Jansen ook bezig met belangrijkere zaken dan het voetbal en de vijf minuten op het veld. “We moeten niet vergeten dat het allerbelangrijkste is dat Bas (Dost, red.) nog ademt. Dat was een heel bijzonder en heftig moment, dat we hebben ervaren. Dus Bas, bij deze ook namens ons: heel veel sterkte samen met je gezin. Ik hoop dat je weer gezond bent en blijft, want dat is het belangrijkste”, waren de mooie woorden van Jansen.

Foto: Orange Pictures