Kevin Jansen begrijpt er niets van dat hij is teruggezet naar Jong NEC. De club gaf eerder aan dat de 26-jarige middenvelder niet wilde reageren, maar dat heeft hij nu toch gedaan tegenover De Gelderlander. Een interview met de krant, vrijdagavond na RKC-NEC, is volgens Jansen de reden van de verbanning.

“Ik was verbaasd”, reageert Jansen tegenover De Gelderlander. “De Gier heeft mijn woorden gewoon verkeerd geïnterpreteerd. Alsof ik de club afval. Ik heb uitgelegd dat dat niet zo is. Maar dat maakte niets uit. Ze hebben al zes maanden aangegeven dat ik mag uitkijken naar een andere club. Als ik dat dan zelf zeg, sturen ze me naar Jong NEC. Ik heb niet het gevoel dat ik iets verkeerds heb gezegd.”

NEC maakte enkel via Twitter bekend dat Jansen was teruggezet, zonder verdere uitleg. De Gier en technisch directeur Remco Oversier wilden ook geen uitleg geven. “Ik vind het raar dat NEC geen uitleg geeft over de disciplinaire maatregel. De club zet mij nu weg als een bad guy. Het lijkt nu alsof ik iets heel ergs heb gedaan. Maar dat is totaal niet aan de orde. Dat wil ik rechtzetten. Ik ben klaar met mijn situatie bij NEC, maar niet met de club. Ik wil graag voor NEC spelen.”

Foto: Rob Koppers