Jong NEC heeft maandagavond met 3-2 gewonnen van Jong Cambuur Leeuwarden. In het team van Ron de Groot speelden veel eerste elftalspeler waaronder Kevin Jansen, Janio Bikel en Jari Schuurman.

Nadat Cambuur in de vijfde minuut een grote kans had gemist opende Joey Sleegers na een kleine tien minuten de score voor Jong NEC. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong en al snel stond Cambuur op gelijke hoogte via Tyrone Conraad. Diezelfde Conraad wist luttele minuten daarna de Leeuwarders zelfs op een 1-2 voorsprong te schieten. Zijn schot belandde in de rechterbovenhoek en was niet te houden voor keeper Van Duin.

Nadat Jong NEC in de eerste helft nog een vijftal kansen kreeg wist Lowie van Zundert wel te scoren in de tweede helft. Nadat Janio Bikel werd gevloerd bleef Van Zundert koel vanaf elf meter. Tien minuten voor tijd bleef NEC doorzetten wat uiteindelijk leidde tot de 3-2 van de thuisploeg. Kevin Janssen wist de bal met zijn linkervoet langs de keeper van Cambuur te schieten (zie video). 

Lees ook: Jansen wacht geduldig op kans: "Weet hoe het werkt"

Opstelling Jong NEC: Van Duin; Spierings, Aktas, Alberto, Wouters; Bikel, Jansen, Schuurman; Sleegers, Van Zundert en Owobowale.