Zaterdagavond staat de wedstrijd AZ – NEC op het programma. Een meestal lastige wedstrijd voor de Alkmaarders. De laatste wedstrijd van NEC tegen AZ werd namelijk gewonnen door de Nijmegenaren. Ook dit seizoen liggen er mogelijkheden voor NEC. AZ is niet goed bezig aan dit seizoen en dat laat de elfde plaats in de competitie wel zien.

De trainer van AZ Pascal Jansen ziet dat NEC goed bezig is tot nu toe. “NEC doet het hartstikke goed tot op heden. Voor het eerst weer terug in de Eredivisie sinds een aantal seizoenen geleden. Wat opvallend is dat ze hun organisatie goed voor elkaar hebben, er is duidelijkheid hoe ze willen spelen. Ze hebben grote wedstrijden gespeeld en daar ervaring opgedaan. Ik denk dat NEC zich goed presenteert in de Eredivisie en het is aan ons om onze eigen lijn weer door te zetten”, aldus Jansen tegenover het Youtube kanaal van AZ

De wedstrijd zal wel gespeeld moeten worden in een leeg stadion, iets waar Jansen van baalt. “Uitermate jammer. Het is iets wat we helaas niet kunnen voorkomen, omdat er toch ontzettend veel besmettingen zijn en vanuit het kabinet is er een beslissing genomen, maar wij moeten ons focussen op dingen die we zelf kunnen beïnvloeden en dat is goed spelen en het winnen van deze wedstrijd.” AZ gaat de wedstrijd in met een fitte selectie, ondanks dat een grote groep spelers uitgevlogen waren voor interlandvoetbal, zijn er geen blessures ontstaan bij de spelers van de Alkmaarders.

Vermoedelijke opstelling: Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit Clasie; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson.

Foto: AZ Alkmaar