Kevin Jansen mocht donderdag voor het eerst dit seizoen meedoen in een officiële wedstrijd. De middenvelder begon in de basis bij NEC in het bekerduel met Fortuna Sittard en zag de Limburgers met 2-3 winnen.

"Het heeft veel te lang geduurd", zei Jansen na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Je wil altijd spelen. Ook vrijdag toen we met 1-5 achter stonden. Iedereen weet dat ik kan voetballen. Als ik erin kom, laat ik zien wat ik kan. Dat heb ik nu weer geprobeerd. Het was wennen met zo’n zwaar veld, maar voetballend heb ik mijn ding wel gedaan."

Jansen moest het dit seizoen vooral doen met speelminuten bij Jong NEC en een plek op de bank bij de hoofdmacht. De basisplek smaakte naar meer voor Jansen. "Voor mij altijd. Ik wil spelen en niet op maandagavond bij Jong NEC. Dat doe ik om fit te blijven en ik doe er honderd procent mijn best, maar uiteindelijk gaat het om deze wedstrijden."

De middenvelder baalde van de uitschakeling en zei vooraf liever niet dat de focus op de competitie moet. "Dat is onzin. Met een gunstige loting kun je gewoon ver komen. Wat is er mooier dan bijvoorbeeld een halve finale spelen? Dit is zonde. De eerste helft was prima, na rust gingen we wat meer achteruit. Dan moet je meer doen met de uitbraken die we kregen. We hebben het zelf uit handen gegeven."

NEC maakte in ieder geval een betere indruk dan afgelopen vrijdag tegen TOP Oss. "Als je thuis met 1-5 verliest, moet je wel iets laten zien. In ieder geval qua strijd. Daar lag het niet aan vandaag. De wedstrijd ging gelijk op. Er zat meer in. We kregen allebei ruimte in de omschakeling, zij maken daar goede goals uit. We waren daarin niet scherp en fel genoeg, maar tot het laatste moment hebben we geprobeerd om de bal erin te krijgen."

Foto: Rob Koppers