De kop is er na vrijdagavond echt af voor NEC, nu de amateurs met 0-7 zijn verslagen. Kevin Jansen speelde de eerste 45 minuten, ForzaNEC.nl sprak de middenvelder na afloop van het oefenduel.

"Eindelijk weer. Lekker toch. Ik ben fit, fitter dan vorig jaar in ieder geval. Natuurlijk wel wat opstartklachten, maar die heb ik elke dag met de knie" knipoogt de 26-jarige Jansen. "Het gaat goed. Nu kan ik wel de hele voorbereiding meedraaien en afgelopen jaar stroomde ik pas later in."

"Ik hoop natuurlijk op meer speelminuten dan afgelopen seizoen, maar dat is aan de trainer. Afgelopen jaar was niet het beste jaar, voor de hele club niet, maar we hebben het afgesloten. Ik heb altijd zin in het nieuwe seizoen. Ik heb geen moment overwogen te vertrekken, heb ook nog een jaar contract hier. We beginnen gewoon opnieuw, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo zit het, toch? "

Met de komst van Tom Overtoom is de concurrentie op het middenveld weer groot. Jansen was verheugd met de komst van Overtoom. "We hebben sowieso spelers nodig en dan kunnen ze beter ook maar zo goed mogelijk zijn. Ik vind het echt een goede speler, heb in de jeugd een aantal keer tegen hem gespeeld. Ik speelde bij Feyenoord en hij voor Ajax. Die kunnen we er wel bij hebben", besluit Jansen.

Lees ook: De Gier tevreden: "Lekker voetballen, dat is het belangrijkst"

Foto: Rob Koppers