De finale van de play-offs komt steeds dichterbij. Zondagavond speelt NEC om 18:00 uit bij NAC Breda voor promotie naar de Eredivisie. Rangelo Janga blikte met ForzaNEC vooruit op de belangrijkste wedstrijd in jaren.

De Curaçaose spits leeft ontspannen naar de wedstrijd toe. “Ik heb er eigenlijk heel veel zin in. We hebben twee goede wedstrijden gespeeld en we willen dat nu gewoon afmaken met promotie.” De spits vindt het ook niet erg dat NEC uitspeelt. “Ik heb donderdag echt genoten van de supporters. Het helpt echt. Morgen spelen we uit met de fans van de tegenstander op de tribune. Dat gaat ons ook een boost geven, want je wilt die mensen natuurlijk de mond snoeren.”

Janga heeft wel een klein beetje last van zijn knie overgehouden aan de wedstrijd. “Ik kan gewoon spelen hoor, maar ik voel het wel een beetje.” Het komt volgens de spits niet door de vliegende tackle van Rens van Eijden bij de 2-0. “Haha, nee. Dat was wel grappig. We gingen er allebei vol voor, maar het maakt niet uit wie er scoort.”

De lange aanvaller draait de afgelopen wedstrijden best goed. Janga vindt ook dat het spel beter is dan voorheen. “Ik laat wat vaker mijn waarde zien. Ballen doorkoppen, vasthouden of binnen schieten zijn mijn kwaliteiten en ik ben blij dat ik dat wat vaker kan laten zien.” Ook aanvoerder Van Eijden ziet kennelijk verbetering. “Rens had het er net over. We pieken met z’n allen op het juiste moment. Nu hopen dat we morgen nog meer pieken”, zegt Janga lachend.

De spits is uiteraard blij met de steun van de fans. “Het doet mij goed. Ik gun het iedereen. Ik word ook blij als ik in de bus zit en al die fans zie. Daar doe je het voor. Wij weten wat het voor de mensen betekent en dat willen we morgen laten zien.” Door sommige fans werd al geopperd om de Jarda Podcast bij promotie te vernoemen naar de spits, de Janga Podcast. “De Jarda…? Wat is dat?” Na een kleine uitleg begreep hij het. “Haha, dat zou wel gaaf zijn. Een soort eeuwige roem is dat hè. Leuk hoor”, zegt de spits met een grote glimlach.

Foto: Rob Koppers