Ook onder bondscoach Guus Hiddink behoort Rangelo Janga tot de selectie van Curaçao. De spits werd deze week opgeroepen en deed vrijdag vertrouwen op door tegen Jong PSV zijn zevende goal voor NEC te maken.

“Ik hoop dat hij het heeft gezien”, zei Janga tegen ESPN over Hiddink. “We begonnen rustig aan de wedstrijd. We hadden veel de bal zonder echt veel te creëren. In de eindfase waren we slordig. We hadden wel veel de bal. In de tweede helft waren we feller. We wonnen vaker de tweede bal en scoren twee keer.”

Na rust leek er wat meer te lukken bij NEC en vielen de goals van Javiet Vet en Janga ook. “We hadden het erover dat Jong PSV in de tweede helft vaak wat terugvalt en dat we ruimte tussen de linies zouden krijgen.”

Kijkt Janga eigenlijk nog naar de bovenste twee plekken in de Keuken Kampioen Divisie? “Het is ver weg, maar natuurlijk kijken we ernaar. Zolang we blijven winnen en goed de play-offs inkomen zit het goed.”

Met Curaçao gaat Janga binnenkort weer op avontuur. De achttienvoudig international krijgt gezelschap van onder anderen Vurnon Anita, Juninho en Leandro Bacuna en Eloy Room. Op 26 maart komt Saint Vincent en de Grenadines, een eilandengroep ten oosten van Curaçao, op bezoek. “Ik weet vrij weinig van de tegenstander, maar de aankomende tijd gaan we analyseren en er een mooie trip van maken. We hebben een goed team en een goede staf. We gaan er alles aan doen om ons te kwalificeren voor het WK.”

Foto: Rob Koppers