Rangelo Janga heeft vannacht een belangrijk doelpunt gemaakt voor Curaçao. Het voormalig land van de Nederlandse Antillen verloor echter wel met 2-1 van Panama in de kwalificatie voor het WK.

De ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert (bondscoach Guus Hiddink is aan het herstellen na een besmetting met het coronavirus) haalde de rust nog met een 0-0 stand, maar na rust wist Panama twee keer te scoren. Janga, die bij Curaçao weer eens in de basis mocht beginnen, wist in de 87e minuut uiteindelijk de 2-1 te maken uit een rebound. Aangezien het een uitdoelpunt is telt deze dubbel voor de return.

Daarom zou dit doelpunt zou nog weleens een hele belangrijke kunnen zijn voor het eiland. In de nacht van dinsdag op woensdag nemen de inmiddels voormalig NEC-spits en zijn landgenoten het in de return nogmaals op tegen Panama. Dit keer in het eigen Willemstad. Wanneer Curaçao over deze twee wedstrijden weet te winnen van Panama, gaat het door naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Hierin zou het onder meer de Verenigde Staten, Mexico en Costa Rica kunnen treffen.

Foto: Rob Koppers