De druk op Rangelo Janga nam de laatste weken toe. De spits scoorde niet meer en maakte ook in wedstrijden geen beste indruk meer. Janga maakte zaterdag op bezoek bij FC Dordrecht de belangrijke 0-2.

Trainer Rogier Meijer zei vooraf dat NEC niet een veelscorende spits heeft en afhankelijk is van het scorend vermogen van meerdere spelers. “Ik heb de kritiek meegekregen, de laatste wedstrijden scoorde ik niet”, sprak Janga tegen FOX Sports. “Als ploeg hebben we veel scorende spelers. Jordy helpt ons vandaag met een vrije trap en ik maak de 0-2. Dat was mooi. Mijn goal zat er mooi in. We hebben erop gehamerd. Donderdag trainden we individueel met de aanvallers.”

Voor de wedstrijd oefenden de spelers tijdens de warming-up ook nog even op afwerken. “Dat doen we altijd voor iedere wedstrijd. Het kwam er in de wedstrijd goed uit. We hameren er veel op. Ik praat veel met de backs en de buitenspelers. Ik sta er wel met andere jongens om de bal erin te werken.”

NEC is nu al elf wedstrijden ongeslagen. “We hebben een goede ploeg met individuele kwaliteiten. We maken vuile meters voor elkaar. Verdedigend staan we goed en we scoren. We zijn nu elf wedstrijden ongeslagen. We zijn lastig te bespelen. Mijn gevoel zegt dat we bij de topploegen kunnen horen. Soms zijn we slordig in de eindfase van een wedstrijd. Als we van TOP winnen, hebben we een mooie reeks achter de rug.”

Foto: Rob Koppers