In de ‘Cor Potcast’ was TV-analist Jan Boskamp te gast. Boskamp, bekend van zijn optredens bij VI, vertelde dat hij vroeger al een hoge pet op had van Calvin Verdonk. Ook gaat hij in op een oud-NEC’er die ‘naar de klote is geholpen’.

Boskamp was al vroeg fan van Verdonk. Op de vraag van Bart Vriends, of er spelers zijn die Boskamp op Varkenoord heeft gezien waar hij meer van verwachtte, geeft Boskamp als volgt antwoord: “Ja, al is hij nu weer een beetje aan het terugkomen: Calvin Verdonk. Bij NEC doet hij het namelijk goed. Op Varkenoord noemde ik hem altijd Cannavaro. Hij was echt goed, jezus man hè.” Ook de twee wonderschone vrije trappen die Verdonk scoorde zijn de ras-Rotterdammer niet onopgemerkt gebleven. “Bij NEC zie je hem nu ook vrije trappen nemen. Misschien komt hij nu weer bovendrijven. Hij had altijd een enorme sprongkracht en een goede inspeelpass.”

Oud NEC’er Jari Schuurman is ook een speler waar Boskamp meer van had verwacht. “Jari Schuurman is er nog zo eentje. Die speelde tot aan zijn twintigste in alle nationale elftallen. Toen hebben ze hem uitgeleend aan Willem II. Toen heeft die trainer daar hem helemaal naar de klote geholpen. Hij kwam terug van een eindtoernooi met de jeugd en werd daarna niet meer opgesteld. Terwijl dat echt een heel goede voetballer was.” Schuurman werd in het seizoen 2017/18 gehuurd van Feyenoord door de Nijmegenaren. Hij kwam in Nijmegen tot negentien duels waarin hij tot twee doelpunten kwam.

Foto: Orange Pictures