Alireza Jahanbakhsh stijgt in de Jupiler League wekelijks boven zichzelf uit. Ook tegen Fortuna Sittard was de Iraanse vleugelspeler weer veel beter dan zijn directe tegenstanders. Fortuna Sittard probeerde met aanvallend spel onder de druk van NEC uit te voetballen, maar na de rode kaart van Dennis Dengering in de 60e minuut was de wedstrijd beslist. Als NEC op deze manier door blijft voetballen en als onze Iraanse WK-ganger voor onze club blijft spelen zou het een heel mooi seizoen kunnen worden.NEC staat op dit moment op de eerste plaats.

Na drie minuten kreeg NEC al meerdere mogelijkheden om de score te openen.  Christian Santos stuurde Jahanbakhsh weg, maar hij stuitte op Fortuna Sittard-keeper Ferhat Kaya. De vrije trap van Breinburg die daarop volgde, werd ook maar met moeite gepakt door keeper Kaya. Na zeventien minuten voetbal kreeg Gregor Breinburg een opgelegde kans. Een voorzet vanaf de rechterkant werd weggerost door Kaya. De bal belandde voor de voeten van de linkspoot maar zijn schot ging over de goal.
In de 26e minuut kwam NEC op voorsprong. Kevin Conboy was dichtbij een treffer uit de hoekschop van Breinburg. De bal kon opnieuw worden ingebracht door Marc Appiah, die met zijn voorzet het hoofd van Santos bereikte. Net als vorige week kopte de linksbuiten  de bal via de handen van de doelman in het doel: 1-0. Drie minuten later was het weer raak. Jahanbakhsh zette vanaf eigen helft een solo in, speelde twee tegenstanders uit, en kwam daarna met een voorzet. Die was puntgaaf en dus was het voor Sjoerd Ars een koud kunstje om de bal tegendraads  het doel in te koppen: 2-0.
Door nonchalant balverlies op het middenveld zorgde de Nijmegenaren ervoor dat Fortuna terugkwam in de wedstrijd. Fatih Turan kon doorstromen op de rechterkant en bereikte met een lage voorzet de Liberiaanse spits Seku Conneh die de bal in de korte hoek schoot: 2-1. Voor de rust kwam er nog een kans voor NEC. Jahanbakhsh, die alweer een plaag was voor de verdedigers van de tegenstander, zag na een dribbel een gaatje om te schieten. Hij zag dat zijn schot werd gepakt door Kaya. Daardoor was de voorsprong voor rust slechts een doelpunt. Het verschil had groter kunnen zijn.
De eerste grote kans in de tweede helft was weer voor de thuisploeg. Na alweer een dribbel van Jahanbakhsh werd nu Paco van Moorsel in stelling gebracht om te schieten. Hij zag zijn schot van tien meter op fraaie wijze worden gepakt door Kaya. Drie minuten later creëerde de Iraanse WK-ganger helemaal zelf een kans. Nadat hij eerst met een sliding de bal had veroverd, ging hij vervolgens op weg naar het Limburgse doel, maar hij vond Kaya op zijn weg naar een doelpunt. Het publiek eiste een penalty bij de corner die op de aanval volgde. Scheidsrechter Van den Kerkhof besliste echter anders.
Na een reeks goede kansen voor NEC kwam er terecht een doelpunt. Een voorzet aan de rechterkant werd door Santos van dichtbij ingeschoten. Op zijn schot had Kaya nog een mooi antwoord, maar daarna was hij op de inzet van Van Moorsel kansloos:3-1. Drie minuten later werd de wedstrijd beslist. Turan speelde de bal te zacht in waardoor Santos er met de bal vandoor kon. Dengering probeerde de fout van zijn ploeggenoot te herstellen maar kwam te laat. Daardoor kreeg NEC een penalty en de verdediger een rode kaart. Tom Daemen mocht aanleggen voor zijn tweede penalty dit seizoen en zette daarmee de 4-1 stand op het scorebord.
De periode daarna werd NEC heer en meester op het veld. Met kansen voor bijna elke NEC-speler leek het een kwestie van tijd voordat het 5-1 zou worden. Fortuna Sittard was met een man minder duidelijk niet opgewassen tegen het aanvallende spel van de Nijmegenaren.  De drie invallers lieten zich van hun beste kant zien. Met name Foor had kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De 5-1 kwam er uiteindelijk wel. En hoe. Van een meter of dertig besloot Jeffrey Leiwakabessy maar eens uit te halen. Zijn schot zwabberde met een fijne stuit over  keeper Kaya, die verder goed speelde, heen.
Volgende week dinsdag speelt NEC zijn volgende wedstrijd uit bij Jong PSV. De aftrap is om 20:00.
Gele kaart: Roel Janssen(‘9)
Rode kaart: Dennis Dengering(’60)
Opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy(Mert ’72); Daemen, Breinburg(Leiwakabessy ’69), Van Moorsel; Jahanbakhsh(Foor ‘65), Ars, Santos.
Opstelling Fortuna Sittard: Kaya; Turan, Janssen, Kis, Dengering; Pappot(Vets ’72), Gulpen(Van Rijswijk ‘65), Vlug;  Briels, Conneh(‘84 Overhof), Waalkens.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof