Alireza Jahanbakhsh werd vrijdagmiddag samen met Dennis Gentenaar en Tobias Haitz gepresenteerd als nieuwe aanwinst van NEC. De Iraanse vleugelspits komt over van SC Damash en is ontzettend blij met zijn overstap naar Nijmegen. 
"Ik ben blij dat ik in Nederland ben. Ik hou nu al van Nijmegen. Een mooie, rustige stad. Overigens totaal niet vergelijkbaar met Iran. Dat heeft 75 miljoen inwoners, dus overal waar je komt is het druk. Die overgang zal wel even lastig worden, maar ik hou zelf gelukkig wel van rustige plekken."
                   
                                   Jahanbakhsh ontvangt zijn eerste NEC-shirt
De geboren Iranees spreekt nog geen Nederlands en ook Engels is nog lastig; een tolk vertaalt na de presentatie voor hem de vragen en antwoorden. "Het is natuurlijk moeilijk om niets te kunnen verstaan. Engels is me gelukkig niet helemaal vreemd. Op school heb ik dat al een tijdje gehad. Mijn focus ligt nu daarom eerst om dat flink te verbeteren met een tutor, dan kan ik daarna Nederlands gaan leren."
Door zijn overstap naar Nederland zal Jahanbakhsh zijn familie veel moeten missen. "Sinds mijn vijftiende woon ik al niet meer thuis, door de clubs waar ik voor heb gevoetbald. Ik ben dus wel gewend om weg te zijn van mijn familie, alleen nog niet zo ver weg. Dat zal zwaar worden, maar het is een opoffering die ik moet maken om de top te kunnen bereiken."
“Toen ik hoorde dat NEC interesse in mij had, ben ik me in gaan lezen over de club. Over de prestaties, de spelers, het stadion. Dat beviel allemaal goed. Daarna ben ik gaan kijken hoe de eredivisie is. Die staat bekend om de goede opleiding en een plek waar jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Datzelfde geldt ook precies voor NEC. Daarom heb ik ondanks interesse van andere clubs besloten om de overstap naar NEC te maken. Hier wil ik de volgende stap maken in mijn carrière."