Alireza Jahanbakhsh kon maandagochtend dan eindelijk zijn eerste training bij NEC afwerken. Nadat de transfer al was afgerond, moest de Iraniër nog enkele weken wachten op zijn papieren. “Ik ben blij dat ik eindelijk hier ben”, zegt Jahanbakhsh tegenover Omroep Gelderland. “Het lag niet zozeer aan de mensen in Iran dat het lang duurde, maar vooral aan de Nederlandse instanties.”
Jahanbakhsh sluit aan bij een selectie die al volop in training is voor het nieuwe seizoen. De Iraniër heeft dus te maken met een lichte traningsachterstand. “Ik besef dat ik nu een trainingsachterstand heb, maar ga er voor zorgen dat ik klaar ben voor de eerste competitiewedstrijd. Al beslist de trainer natuurlijk of ik mag spelen.”
De Iraniër is in zijn vaderland naar eigen zeggen populair. “Ze gaan me in Iran op alle mogelijke manieren volgen. Alles wat ik bij NEC doe, willen ze zien.” Jahanbakhsh stond de pers te woord in het Engels, iets waar hij lang op heeft geoefend. “Daar heb ik intensief aan gewerkt. Ik heb op dit moment twee doelen: ik wil Engels leren en heel goed gaan voetballen.”