Bij het oefenduel tussen Heracles en NEC dat met 0-1 werd gewonnen door de Nijmegenaren was er een zware delegatie vanuit Almere op bezoek. Technisch manager Teun Jacobs en trainer Gert-Jan Verbeek, tevens een verleden bij de Heraclieden, bekeken het duel aandachtig. In de Jarda Podcast kwam het ter sprake en werd de ambitieuze Keuken Kampioen Divisie-club gelinkt aan NEC-spits Ole Romeny.

“Het zou een goede club voor hem zijn. Het type trainer dat Gert-Jan Verbeek is lijkt me precies zo’n trainer die Ole nodig heeft”, stelt Jeroen Rengers. Ook Excelsior en FC Eindhoven worden geopperd als optie voor de spits, die het opnieuw lijkt te kunnen vergeten bij NEC. “Voor hem is de promotie te vroeg gekomen. Hij moet eerst rustig twintig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Het liefst bij een voetballende ploeg. Clubs als Oss of Helmond zijn weer van een ander kaliber waar ik verwacht dat hij niet aan de bak komt”, aldus de SV-voorzitter.

Dominique Pichel, clubwatcher van De Gelderlander, sprak de spits zaterdag na afloop van het duel. Hij denkt dat Romeny al jaren niet wordt begrepen door de staf van NEC, al kan dat ook aan hemzelf liggen. “Met een goede, ervaren spits eromheen denk ik echt dat hij van meerwaarde kan zijn. En anders kan je hem ook nog vanaf links laten komen. Al gaf hij zelf een paar jaar geleden ook aan dat dat niet zijn lievelingspositie is.” Julian Paardekooper vult aan. “Hij debuteerde al onder Pepijn Lijnders. Dat was in januari 2018, we zijn ruim drie jaar verder. Hij heeft op alle posities de kans gekregen en nergens heeft hij echt weten te overtuigen. Ik snap dat je dan als trainer lastig in kan schatten waar hij het beste rendeert.”

Foto: Orange Pictures