Jack de Gier vertrekt na dit seizoen bij NEC. De 43-jarige oud-spits is sinds het seizoen 2009-2010 lid van de technische staf van NEC. Of De Gier al een aanbieding van een club heeft gekregen is vooralsnog niet bekend. Met het oog op volgend seizoen lijkt alleen Ron de Groot nog over te blijven als assistent-trainer. Ook Anton Janssen is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en staat in de belangstelling van FC Oss en FC Eindhoven, beiden uitkomend in de Jupiler League.

“Ik ben toe aan een nieuwe stap en wil mezelf verder ontwikkelen als trainer. Ik sta dan ook open voor iedere mooie uitdaging," zegt De Gier op de officiële website van NEC. De Gier is sinds oktober 2009 ook de coach van Jong NEC, dat sinds dit seizoen is samengevoegd met de beloften van FC Oss. Erg goed gaat het dit seizoen niet met Jong NEC/FC Oss. De beloften staan op de 14e en daarmee laatste plaats van de beloftencompetitie en haalden slechts zeven punten uit zestien wedstrijden. Deze zeven punten werden weliswaar allemaal na de winterstop behaald. Voor de winterstop haalden de beloften geen enkel punt. De achterstand op Sparta, die op de 13e plek staan, is drie punten.

"Het is goed voor Jack zijn ontwikkeling om de stappen te gaan maken zoals hij die nu voor ogen heeft. Door alle ervaringen wordt een trainer beter en ik wens hem namens iedereen bij N.E.C. daarmee alle succes toe," zegt technisch directeur Carlos Aalbers over het vertrek van De Gier.

De Gier speelde van 1998 tot 2001 87 wedstrijden in het shirt van NEC, hierin scoorde hij 28 keer. Toen hij stopte in het betaalde voetbal voetbalde hij nog even bij de amateurs van SVZW in Wierden na zijn profcarrière, waar hij ook assistent-trainer was. In 2009 werd hij spitsentrainer bij NEC, hiervoor was hij al actief als scout.